У Харкові створюють стометровий квітковий напис про любов (фото)

Фото: city.kharkov.ua

Схил на вулиці Дерев’янка прикрасить традиційна клумба з написом «Ми любимо Харків», для якої використають 58 тис. рослин.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Ландшафтний дизайнер СКП «Харківзеленбуд» Олеся Гуцель повідомила, що загальна площа клумби становить близько 240 кв. м, довжина – близько 100 м, висота букв – 5 м, а «серця» – 11 м.

За її словами, всього для створення клумби «Ми любимо Харків» використають 58 тис. рослин – близько 20 тис. квітів петунії (з 7 тис. яскраво-червоних створять серце, з 13 тис. бузкових – букви). Для обрамлення посадять 23 тис. квітів альтернантери і 15 тис. ірезіни. Завершити роботи планується через кілька днів, якщо не буде рясних дощів.

Олеся Гуцель зазначила, що після висадки озеленювачі постійно доглядатимуть за квітником – поливатимуть, прибиратимуть бур’яни і підстригатимуть декоративно-листяні рослини. Вона попросила харків’ян дбайливо ставитися до роботи комунальних служб.

«Тут встановлена система повітряно-краплинного поливу. Ось виявили, що зірвали кран. Так і з квітами відбувається. Про це прикро говорити, робітники так стараються – на схилах дуже важко працювати, спека, не спека, а садять. А люди викопують квіти, виривають. Хоча все це робиться для них», – зазначила фахівець СКП «Харківзеленбуд».

Як повідомляв ХарківTimes, у Харкові посадять 2 мільйонів квітів.