З нардепів-харків’ян за Закон про мову проголосували четверо

На сьогоднішньому, 25 квітня, голосуванні за Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” більшість депутатів-харків’ян – 11 з 22 – були відсутні у Верховній Раді.
Як повідомляє ТСН, “за” ухвалення закону з харків’ян проголосували четверо – Михайло Кобцев (БПП), Ярослав Маркевич і Роман Семенуха (Самопоміч) і депутат від Радикальної партії Олена Кошелєва. “Проти” були депутати від Оппоблока Михайло Добкін і Дмитро Шенцев, а також позафракційний Євген Мураєв. Єдиним, хто чесно натиснув кнопку “утриматися”, виявився депутат від партії “Відродження” Валерій Писаренко. А ось Дмитро Святаш і Віталій Хомутинник (обидва – “Відродження”), а також Олександр Кірш ( “Народний фронт”), хоч і були присутні у сесійній залі, але не взяли участі в голосуванні.
Як повідомляв Харків Times, тільки семеро харківських народних депутатів проголосували 6 грудня 2018 роки за рішення про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією з 1 квітня 2019 року. Решта, як і сьогодні, або були відсутні у сесійній залі (більшість), або не брали участі у голосуванні.