У Харківській області обробили понад 2/3 протоколів

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області за станом на 10:00 1 квітня обробили 76,32% протоколів.

Про це свідчать дані на сайті ЦВК. За результатами обробки протоколів, лідером голосування є шоу-мен Володимир Зеленський. За нього проголосували 36,35% виборців Харківської області.

В Україні за станом на 10.00 ЦВК опрацювала 59,98% бюлетенів. За результатами всеукраїнського підрахунку голосів, кандидати в президенти України Володимир Зеленський і діючий глава держави Петро Порошенко виходять до другого туру виборів, набираючи 30,35% і 16,41% голосів виборців відповідно.

Петро Порошенко є лідером в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській областях. У Луганській і Донецькій лідером став кандидат від “Опозиційної платформи – За життя” Юрій Бойко. Жителі інших регіонів, включаючи, столицю, віддали перевагу Володимиру Зеленському.

За лідера ВО “Батьківщина” Юлію Тимошенко проголосували 13,08% виборців.

Кандидат від “Опозиційною платформи – За життя” Юрій Бойко отримав 11,57% голосів, лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко – 7,08%, екс-глава СБУ Ігор Смешко – 5,93%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко – 5,12%, кандидат від партії “Опозиційний блок” Олександр Вілкул – 4,28%, кандидат від правих сил Руслан Кошулинський – 1,66%.

Як повідомляв Харків Times, в неділю, 31 березня, в Україні відбувя перший тур голосування на виборах Президента України. За даними Національного екзіт-полу, шоумен Володимир Зеленський лідирує в першому турі голосування на виборах президента України з 30,6%, нинішній глава держави Петро Порошенко набирає 17,8%, лідерка ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко – 14,2%. За інформацією ЦВК, на Харківщині проголосували 64,49% виборців.

Поліція зареєструвала 163 повідомлення про порушення на виборах у Харківській області.