Суд може знову почати розгляд справи про вибух в харківському рок-пабі з самого початку

Фото: sputnik-abkhazia.info

Вочевидь, призначене на четвер, 28 березня, засідання Київського райсуду Харкова у справі про теракт у рок-пабі “Стіна” не відбулось.

“Засідання не відбулося, оскільки не прийшли потерпілі”, – повідомили кореспонденту агентства “Інтерфакс-Україна” в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства повідомив, що в колегії суддів, яка слухає справу, відбулася заміна: головуючий Денис Невядомський пішов у відпустку з догляду за дитиною. Його місце зайняв суддя Віктор Попрас.

Наразі суд має вирішити, чи продовжувати слухання справи або почати її розгляд з самого початку.

“Для того щоб прийняти рішення, суд повинен заслухати думку всіх: обвинувачення, обвинуваченої та її захисників, а також потерпілих. Оскільки потерпілих не було, засідання перенесли на 4 квітня”, – сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, увечері 9 листопада 2014 року в харківському рок-пабі “Стіна” стався вибух, в результаті якого, за даними МВС, постраждали 13 осіб.

За фактом події було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.258 (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

17 листопада в прес-центрі СБУ поінформували, що спецслужба успішно завершила спецоперацію з нейтралізації диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла в Харкові і Харківській області і причетна до вибуху в харківському пабі “Стіна”.

18 лютого 2015 року начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар повідомив, що більшість підозрюваних у вибуху в харківському рок-пабі “Стіна” були обміняні в рамках виконання мирного плану президента, а в СІЗО перебуває лише два підозрюваних, зокрема, організатор теракту Марина Ковтун.

12 червня 2015 року обвинувальний акт стосовно неї був направлений до суду.

М.Ковтун підозрюється в скоєнні дій, спрямованих на зміну меж території України, диверсії, скоєнні терористичного акту, керівництві терористичною групою, придбанні та зберіганні зброї і боєприпасів (ч.1 ст.110; ч.2 ст.28, ст.113; ч.5 ст.27; ч.2 ст.258; ч.1 ст.258-3; ч.2 ст.28; ч.1 ст.32; ч.1 ст.263 КК України).

5 липня 2018 року в зв’язку зі звільненням з посади головуючої судді Світлани Шмадченко новим головуючим став Денис Невядомський.

Колегія суддів у новому складі вирішила почати новий розгляд справи.