Прокуратура вимагає у суді повернення в держвласність 2 га лісу у Харківському районі

Иллюстративное фото

Харківська місцева прокуратура №6 звернулася до суду із позовною заявою про повернення у державну власність двох гектарів лісу, незаконно переданих приватним особам.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області із посиланням на заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Хлистова.

“Ділянки відводилися під виглядом земель сільськогосподарського призначення без згоди їх постійного користувача – держпідприємства” Жовтневий лісгосп “, – уточнив Хлистов.

Прокуратура звернулася до суду, захищаючи інтереси держави, і вимагає визнати незаконними та скасувати розпорядження про виділення землі та держакти на ділянки, а землі повернути державі.

При цьому досудове розслідування за фактом незаконного відведення земель по ч. 2 ст. 364 КК (зловживання службовим становищем, що заподіяло тяжкі наслідки) – триває.

Як повідомляв Харків Times, Харківська місцева прокуратура №6 відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишніми чиновниками місцевого органу виконавчої влади, які у 2009 році передали в приватну власність два гектари лісу.