Депутати облради залишили Суркіса почесним громадянином Харківщини

Депутати Харківської обласної ради відмовилися позбавляти звання «Почесний громадянин Харківської області» київського бізнесмена, багаторічного бізнес-партнера зрадника віктора медведчука, колишнього нардепа від забороненої ОПЗЖ Григорія Суркіса

Про це Харків Times довідався з повідомлення депутатки облради Алли Ройтблат.

Питання про позбавлення Суркіса цього звання було винесено на розгляд чергової XVІІ сесії Харківської обласної ради VIII скликання, яка відбувається сьогодні, 1 червня.

За словами Ройтблат, під час дискусії навколо цього питання переважна більшість депутатів сфокусувалася на підрахунку заслуг Суркіса.

“Сьогодні на сесії Суркіса не позбавили звання почесного громадянина Харківщини. Говорили про такі його заслуги як: привів Євро-2012 у Харків, відкрив у Богуславі дитячий садок, він фандрайзив і навіть у якийсь то момент злочинність впала завдяки йому”, – написала Алла Ройтблат.

Тож, більшість депутатів облради проголосувала проти позбавлення Григорія Суркіса звання «Почесний громадянин Харківської області». У всіх хто був проти – здоровий глузд та моральні принципи відсутні, впевнена Алла Ройтблат.

“Хоча про який здоровий глузд тут може йтись мова якщо не так давно всім відомому пану Каратуманову та сама більшість присвоїла почесного громадянина Харківщини на основі подання від БО БФ «Дитятко» у якому засновником є пан Шпаркій? Якщо пошукати, то можна знайти інформацію про наявність у Шпаркого громадянства ерефії й він ще за сумісництвом є чинним керівником обласного КП, який збіг з робочого місця ще на початку війни, але по сьогодні отримує заробітну плату.”, – повідомила Алла Ройтблат.

Окремо вона виділила заяву депутата від “Блока Кернеса Успішний Харків”, який запропонував “правове” вирішення питання позбавлення звання “почесний громадянин”.

“Вишенькою на торті став пан Панов, який взагалі не бачить сенсу позбавляти когось з почесних цього статусу без рішення суду. І правда, а навіщо?”, – написала депутатка.

Як повідомляв Харків Times, 24 травня Експертна рада з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» розглянула звернення голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко з приводу позбавлення цього звання київського бізнесмена, багаторічного бізнес-партнера зрадника віктора медведчука, колишнього нардепа від забороненої ОПЗЖ, заплямованого у низці політичних та бізнесових скандалів почесного президента ФФУ та почесного члена УЄФА Григорія Суркіса.

На сесії 15 лютого 2023 року депутати присвоїли звання “Почесний громадянин Харківської області” ексрегіоналу Олегу Каратуманову.