Харківщина хоче позбавитись ще одного «почесного громадянина»

Фото: bbci.co.uk

На своєму засіданні сьогодні, 24 травня, Експертна рада з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» розглянула звернення голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко з приводу позбавлення цього звання київського бізнесмена, багаторічного бізнес-партнера зрадника віктора медведчука, колишнього нардепа від забороненої ОПЗЖ, заплямованого у низці політичних та бізнесових скандалів почесного президента ФФУ та почесного члена УЄФА Григорія Суркіса. Пані Єгорова-Луценко просить підтримати цю пропозицію, викладену у зверненні Громадської організації «Хартія».

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній раді.

«Присутні члени Експертної ради висловилися щодо зазначеного питання та одноголосно рекомендували винести дане питання на розгляд Харківської обласної ради на пленарному засіданні сесії», – йдеться у повідомленні.

Звання почесного громадянина нашої області пан Суркіс отримав за невідомо які заслуги ще у 2008 році.

Як повідомляв Харків Times, у грудні 2022 року звання «почесного громадянина» позбавили кругом «колишнього» – соратника Авакова, голову АП при Порошенко, губернатора Харківщини, очільника проросійської ОПЗЖ у нашій області – ігоря райніна. За свідоцтвом депутата Харківської облради, відомого бізнесмена та командира добровольчого підрозділу “Хартія” Всеволода Кожемяко, під час пленарного засідання облради, «злий гномик» райнін «жалюгідно клянчив, щоб його не позбавляли статусу почесного».