Щомісяця Харків витрачає близько 300 тис. гривень на ліквідацію стихійних звалищ

Фото: Харківська міськрада

Комунальні підприємства Харкова через несвідомих мешканців міста змушені щомісяця витрачати близько 300 тисяч гривень на ліквідацію стихійних звалищ у різних районах. Від початку року вже ліквідовано понад 20 таких «сміттєзбірників».

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

За словами директора КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» Олексія Артикуленко, порушників здебільшого знаходять. Стосовно цих людей складаються адміністративні протоколи та накладаються штрафи від 340 до 1700 гривень.

«Для встановлення їхніх осіб використовуються дані відео- та фотозйомки, проводяться опитування місцевих жителів», – розповів Артикуленко.

Зокрема, сьогодні комунальники прибирали стихійне звалище на вулиці Михайла Водяного, 78 в Індустріальному районі. Прибирали вже вдруге.

«Цього разу комунальникам вдалося зафіксувати номерні знаки автомобіля порушника, завдяки чому його буде знайдено та покарано», – стверджує директор КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» Юрій Суярко.

Містян закликають повідомляти про випадки незаконного викидання сміття до райадміністрацій, у правоохоронні органи, в службу «1562», а також через сайти та сторінки профільних КП у соцмережах.

Як повідомляв Харків Times, кілька днів тому влада Харкова звернулася до мешканців міста з проханням повідомляти про місця стихійних звалищ.