На Харківщині внаслідок вибуху загинули два курсанти

Фото: ХарківTimes

31 травня, о 14:30 стався вибух у приміщенні одного з навчальних підрозділів ДСНС. Внаслідок вибуху є загиблі та поранений.

Про це Харків Times повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“Двоє курсантів 21 та 22 років померли від отриманих травм в кареті швидкої допомоги по дорозі до лікарні.”, – розповів Дмитро Чубенко.

Також внаслідок вибуху отримав травми 20-и річний курсант. За словами Дмитра Чубенка, життю цього постраждалого нічого не загрожує.

У прокуратурі повідомили, що хлопці були студентами 3-го курсу університету системи ДСНС.

За фактом вибуху, внаслідок якого загинули люди, попередньо внесено відомості до ЄРДР п.1 ч.2 ст.115 ККУ.

Місце події із залученням вибухотехніків оглядають слідчо-оперативні групи. Встановлюються свідки події та тип вибухового пристрою.

За інформацією Суспільного, курсанти за наказом керівника розбирали боєприпас, щоб зробити муляж.

“Це сталося близько 14:30 31 травня у приміщенні гуртожитку, де живуть та навчаються курсанти. Це був наказ керівника. Два хлопці намагалися прибрати вибухову речовину зі снаряда, щоб зробити муляж. Курсантам поставили умову, якщо вони цього не зроблять, їх не відпустять у звільнення, а весь взвод та курс змусять бігати по стадіону. Інші курсанти сиділи в аудиторії, яка розташована поряд. Спочатку було тихо, потім пролунав вибух. Спочатку подумали, що було влучання”, — повідомляє видання з посиланням на власне джерело.

За його словами, “один хлопець отримав поранення, він сидів в аудиторії біля дверей”.

“Його накрило дверима від вибухової хвилі. Одногрупники витягнули пораненого на вулицю та передали співробітникам санчастини. Згодом рятувальники дістали загиблих хлопців. Снаряд розбирали без нагляду начальника та викладачів. Інше керівництво у цей час займалося своїми обов’язками, командир взводу та викладачі пішли на обід, інші були на шикуванні з іншими курсантами. Нині поліція проводить розслідування”, — розповів співрозмовник Суспільне.

“Заступник, командир взводу і викладачі говорили керівнику, який віддав наказ, що не треба давати курсантам завдання розбирати вибухонебезпечний предмет. Але він нікого не слухав”, – повідомив співрозмовник.

Також повідомляється, що вибух прогримів у гуртожитку Національного університету цивільного захисту України