У Харкові на 15 років засудили зрадника, який “зливав” координати українських артилеристів

У Харкові до 15 років позбавлення волі засудили 40-річного чоловіка, який шпигував за позиціями реактивної артилерії ЗСУ на Харківщині. У суді він свою вину не визнав та пояснив, що думав, що спілкується з українськими розвідниками.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківської обласної прокуратури та управління СБУ області.

За інформацією правоохоронців, у підривній діяльності проти України обвинувачували 40-річного мешканця Луганської області. СБУ встановила, що він на початку повномасштабного вторгнення  вийшов на двох російських військових із позивними «Яша» та «Урал».

Під час дистанційного «спілкування» запропонував окупантам свою допомогу у війні проти України. Координати розташувань Сил оборони у Харківській області зрадник передавав через Telegram у вигляді відміток на Гугл-карті.

“Насамперед, зловмисник «зливав» ворогу інформацію про розташування бойових позицій українських реактивних систем залпового вогню «Град». Отримані координати загарбники використовували для підготовки прицільних ракетно-артилерійських ударів.”, – розповіли у СБУ.

У зрадницькій діяльності негідник “втемну” використовував свою дружину та знайомих.

“Дружина робила скріншоти із вказанням точних геолокацій через те, що зрадник не міг вправно користуватись технічними пристроями.”, – розповіли у прокуратурі.

Затримали негідника у Харкові наприкінці березня минулого року. Його судили за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

“У суді чоловік свою вину не визнав та пояснив, що думав, що спілкується з українськими розвідниками. На російські номери, куди він надсилав інформацію, він не звернув увагу.”, – розповіли у прокуратурі.

8 травня Київський районний суд м. Харкова виніс стосовно чоловіка обвинувальний вирок. Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 5 років позбавлення волі отримав 53-річний мешканець Салтівки, який у соцмережах повідомляв, де у Харкові розташовуються українські підрозділи ППО.