Україна обміняла захисників “Азовсталі” на пілотів, які бомбардували Харківщину

Фото: РБК Україна

За звільнення з рашистського полону 45 захисників “Азовсталі” Україна віддала росії трьох пілотів, які бомбардували Харківську область. Серед обміняних росіян – Максим Криштоп, засуджений на 12 років за бомбардування Харкова, Балаклії та Ізюма.

Про це Харків Times довідався з повідомлення українського військового журналіста Андрія Цаплієнка.

Заступник командира 47-го авіаполку в м.Воронеж Максим Криштоп літав бомбити цивільні об’єкти в Україні на Су-34.

“Бомбив Балаклею та Ізюм, тож, на його рахунку не одна жертва. Був збитий в перший місяць війни. В березні 22-го на прес-конференції російських пілотів покаявся в злочинах, які скоїла російська авіація і він особисто.”, – розповів Андрій Цаплієнко.

Наскільки щирим було каяття Криштопа покаже його поведінка після повернення до росії. Якщо знов сяде за штурвал бойового літака, щоб знищувати українців, то, зрозуміло, що всі “каяття” були на публіку.

Ще один з обміняних рашистів – майор Сергій Малов, командир ланки 159-го авіаполку в Карелії. Його збили 3 квітня 2022 року поблизу Ізюма на Харківщині.

Під час інтерв’ю з українським блогером Владимиром Золкіним рашист клеїв з себе дурня, стверджуючи, що бомбив лише антени РЛС, здійснивши 20 бойових вильотів.

російський пілот Сергій Малов, збитий 3 квітня 2022 року поблизу Ізюма

Також до росії повернувся Сергій Косик, заступник командира 14-го авіаполку в м.Курськ.

“Пілот Су-30СМ. Бомбив Харків та Балаклею. Спілкуючись зі мною влітку 22-го, засуджував війну, але якось абстрактно, мовляв, зрозумів, що війна це погано.”, – розповів Андрій Цаплієнко.

російський пілот Сергій Косик був взятий у полон у березні 2022 року

Обмін військовополоненими, внаслідок якого Україна змогла повернути 45 захисників та захисниць полку «Азов», віддавши росії трьох пілотів, відбувся у суботу, 6 травня.

Як повідомляв Харків Times, Максим Криштоп, пілот ворожого винищувача, якого ввечері 6 березня українські захисники збили під Харковом, мав намір чинити опір при затриманні.

Російського льотчика, який майже рік тому, 6 березня минулого року, скинув вісім авіабомб на Харківську телевежу, засуджено до 12 років за ґратами.