Російський льотчик відсидить 12 років за бомбардування Харківської телевежі

Ілюстративне фото

Російського льотчика, який майже рік тому, 6 березня минулого року, скинув вісім авіабомб на Харківську телевежу, засуджено до 12 років за ґратами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Служби безпеки України.

Злочинцем є заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу зс рф.

«6 березня минулого року він на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України і здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові. Встановлено, що для проведення повітряної атаки ворог застосував вісім авіаційних бомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті», – йдеться у повідомленні.

Одразу ж після цього бомбардування літак злочинця був збитий українськими захисниками, а самого його затримали після катапультування. На підставі доказів, зібраних слідчими СБУ, суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

Тепер доведеться відповідати за свій злочин 12 років в українській в’язниці.

Як повідомляв Харків Times, у середині травня минулого року Зенітні ракетні війська Повітряних сил України збили у Харківській області 201-й російський винищувач, відкривши рахунок третьої сотні збитих ворожих літаків.

Російська авіація злякалася літати над Харковом наприкінці березня минулого року.