Був з сокирою та гранатами – подробиці затримання збитого під Харковом ворожого пілота Криштопа

Фото: скрин видео

Максим Криштоп, пілот ворожого винищувача, якого ввечері 6 березня українські захисники збили під Харковом, мав намір чинити опір при затриманні. Під час затримання українські вйськові вилучили в нього сокиру, яку він знайшов у покинутих будинках, та гранати, вусикі яких були відігнути.

Про це Харків Times. дізнався з повідомлення Національної гвардії України.

Окупант сподівався, що його евакуюють, та подавав світлові сигнали, розповів один з учасників затримання нацгвардієць, військовослужбовець НГУ «Койот»

«Ми побачили світлові ракети, він [пілот] подавав сигнал, щоб його евакуювали. О другій ночі ми його відшукали та зупинили. Він був у їхньому камуфляжі, але намагався представлятися місцевим, якому немає, де жити. Знайшов десь у покинутих будинках сокиру. Був без вогнепальної зброї, але з гранатами, причому вусики були відігнуті. Тобто, мав намір захищатися, але був спійманий, був допитаний. Він — військовий до «мозку кісток». Того дня він скинув вісім бомб на Харків. Розумів куди кидає. Він — заступник командира частини, тобто все прекрасно розумів», — розповів військовослужбовець НГУ «Койот».

Оборонці Харкова щодня вступають у вогневий контакт із російськими окупантами — відкидають ворожу піхоту та техніку на відстань, яка дозволяє адекватно реагувати на все менш активні спроби прориву, а також ефективно працювати по ній артилерією.

Як повідомляв Харків Times, Максим Криштоп, пілот ворожого винищувача, якого ввечері 6 березня українські захисники збили під Харковом, розумів, що він летить бомбардувати територію України і що внаслідок дій армії РФ в Харкові гинуть мирні мешканці.