У Харкові встановлюють мобільні котельні

Фото: city.kharkiv.ua

У Харкові до початку опалювального сезону 2023-2024 р. планують встановити та запустити 13 мобільних котельних. Такі установки здатні працювати на генераторах, тож вироблятимуть тепло для харків’ян, незалежно від того, є світло в мережі чи ні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами начальника управління експлуатації КП «Харківські теплові мережі» Сергія Мельниченка,  раніше було встановлено 17 таких котелень. І вони допомогли харків’янам пережити минулу зиму. Одна з них працює у Холодногірському районі, і її потужності в 144 кВт вистачає, щоб обігріти старий триповерховий будинок з високими стелями.

«Подвальна котельня, побудована після Другої світової війни, давно застаріла, давала збої та становила небезпеку для мешканців будинку. Тому замість неї встановили нову мобільну котельню – економну та екологічно безпечну. Під час блекаутів вона без проблем живилася від бензинового генератора потужністю всього 3 кВт. І люди постійно були з теплом», – розповів Сергій Мельниченко.

Також сучасне обладнання допомагало уникати перегріву помешкань. Як тільки на вулиці тепліло, автоматика з погодним регулюванням налаштовувала котельню на менш інтенсивну роботу.

Сергій Мельнченко додав, наразі в різних районах міста наразі зараз триває процес монтажу ще 13-ти мобільних котелень. Усі вони мають бути готовими до роботи на початку наступного опалювального сезону.

Як повідомляв Харків Timesв Індустріальному районі Харкова котельня генерує тепло незалежно від того є електрика в мережі чи немає. Реконструйована за проектом Світового банку котельня може працювати автономно від генератора.

П’ять котелень Харкова зможуть генерувати електричну енергію для власних потребі і тепло для обігріву містян. Це стане можливим завдяки газовим генераторам, отриманим в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ».