Котельню в Індустріальному районі Харкова обладнали генератором (фото)

Фото: Харківська міська рада

В Індустріальному районі Харкова котельня генерує тепло незалежно від того є електрика в мережі чи немає. Реконструйована за проєктом Світового банку котельня може працювати автономно від генератора.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Наприкінці січня 2023 року котельня почала працювати на повну потужність.

“Нові котли, система водопідготовки та насоси з частотним регулюванням – все керується автоматикою. Котельня забезпечує теплом та гарячою водою 40 житлових будинків, одну школу та два дитячі садки. Завдяки повній реконструкції вона може працювати автономно від генератора потужністю 300 кіловат.”, – йдеться в повідомленні.

Від старої котельні, яку почали демонтувати ще 2021 року, залишилися лише стіни та конструктив. У підсобних приміщеннях для комфорту персоналу обладнали роздягальні та душові.

У найближчих планах теплоенергетиків у цьому мікрорайоні – довести до нових стандартів внутрішньобудинкові та квартальні мережі.

Як повідомляв Харків TimesКП «Харківські теплові мережі» обладнало котельню «Північ-1» генератором, який зможе забезпечити повноцінну роботу об’єкта за відсутності електропостачання.