Поліцейські знайшли 13-річну харків’янку – поїхала без дозволу до Дніпра

Фото: Нацполіція Харківської області

Харківські поліцейські знайшли 13-річну Алісу Піляєву, яка 1 лютого, пока матері не було вдома, пішла невідомо куди. Про свої плани дівчина нікого не попереджала, а на дзвінки не відповідала.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

Мати Аліси спочатку самостійно шукала доньку. Вона намагалася дозвонитися до дитини, але та не брала слухавку. Тоді жінка звернулася до правоохоронців.

Поліцейські за лічені години знайшли свідків, які бачили як дівчина сідала у таксі та встановили номерні знаки й особу водія. Таксист підтвердив, що відвозив дівчину на автовокзал.

“Переглянувши відеозаписи з камер спостереження, правоохоронці встановили рейс, на який сіла неповнолітня. Зв’язавшись телефоном з водієм автобуса, було остаточно встановлено, що неповнолітня дійсно перебуває на цьому рейсі та направляється до Дніпра. За сприяння працівників ГУНП у Дніпропетровській області дитину одразу затримали та повернули до Харкова.”, – розповіли в поліції.

Підлітка вже передали матері

Співробітники ювенальної превенції провели з родиною роз’яснювальну роботу та склали протокол за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, 1 лютого поліція Харкова оголосила у розшук 13-річну Алісу Піляєву.