Котельню на Північній Салтівці обладнали потужним генератором (фото)

Фото: Харківська міськрада

КП «Харківські теплові мережі» обладнало котельню «Північ-1» генератором, який зможе забезпечити повноцінну роботу об’єкта за відсутності електропостачання.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Котельню, яка потрапила під масовані ворожі обстріли, ще влітку модернізували за проєктом Світового банку. Це дозволило суттєво скоротити споживання енергії, що особливо актуально в умовах війни. Початок робіт на цій котельні затримався щонайменше на місяць, але тепло в будинки подали вчасно», – йдеться у повідомленні.

Зараз на Північній Салтівці продовжуються роботи з відновлення гарячого водопостачання. Головною проблемою залишаються пошкодження внутрішньоквартальної мережі  та комунікацій у будинках.

За словами заступника технічного директора КП «ХТМ» Олексія Луки, щоб якісно подати гарячу воду, будинок має бути заселений на 80%. Це необхідно для усунення дефектів на внутрішньобудинкових комунікаціях. Інакше пуск води може спричинити затоплення.

Як повідомляв Харків Times, на початку грудня на вулиці Гвардійців Широнінців завершили роботи з відновлення контактних та кабельних мереж, і на Північну Салтівку з 7 грудня почав ходити тролейбус №35.