Вогонь миру з Віфлеєму прибув до Харкова

Фото: Ірина Гнатюк / Суспільне Харків

Сьогодні, 13 грудня, до Харкова з Михайлівського Златоверхого собору в Києві прибув Віфлеємський вогонь миру. Його отримали харківські пластуни, капелани та військові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

“Першу передачу вогню мали у Михайлівському золотоверхому монастирі. Для мене було важливо відвезти вогонь в Харків, тому що я тут служила. У мене тут багато друзів, тут мої побратими. Мені дуже хотілося цьому місту, яке стільки настраждалося, передати частинку цього світла, як надію на майбутнє”, — сказала голова київського “ПЛАСТУ” Леся Филимонова. Вона – ветеранка Сил тероборони України, влітку служила під Харковом.

За її словами, Вифлеємський вогонь можна передавати у храми, на роботу, в школу, в інші місця.

«У цьому власне суть цієї акції, що ми ділимося світлом, як символом перемоги добра над злом», – зазначила Филимонова.

Харківський ПЛАСТ отримав вогонь і може його роздавати.

Сьогодні вогонь отримали військові, тероборонівці, які вже повезуть вогонь миру далі – на північ Харківщини, де поділяться ним із воюючими там побратимами та місцевими мешканцями.

Також з Харкова Віфлеємський вогонь поїде до Краматорська – в госпіталі та до військових, які там воюють.

Вифлеємський вогонь миру — це міжнародна щорічна скаутська акція з нагоди святкування Різдва Христового. Символічний вогонь запалюють в палестинському місті Вифлеєм та поширюють в інші країни. Вогонь символізує мир, любов та добро. Ця традиція існує з 1984 року.

Окрім Михайлівського Золотоверхого собору в Києві, цього року Віфлеємський вогонь миру отримали також на Закарпатті, у Львові та Івано-Франковську.

Фото: Ірина Гнатюк / Суспільне Харків

Як повідомляв Харків Times, у 2019 році Віфлеємський вогонь миру прибув до Харкова з Австрії напередодні Різдва за католицьким обрядом. Спочатку цей “символ любові і добра” засяяв в Києві, після чого пластуни повезли вогонь в усі регіони країни. Увечері 22 грудня в Римсько-католицькому храмі Успіння Діви Марії відбулася офіційна передача Вифлеємського вогню миру харків’янам.