У Харкові п’ять котелень обладнають газовими генераторами

Фото: city.kharkiv.ua

П’ять котелень Харкова зможуть генерувати електричну енергію для власних потребі і тепло для обігріву містян. Це стане можливим завдяки газовим генераторам, отриманим в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Сьогодні, 26 квітня, фахівці КП “Харківські теплові мережі ” закінчили монтаж першого з п’яти газових генераторів та провели пусконалагоджувальні роботи. Установку вдалося успішно запустити без зовнішнього електроживлення.

Завдяки міні-ТЕЦ, яка відтепер є частиною котельні, джерело теплопостачання зможе безперебійно забезпечувати теплом та гарячою водою вісім житлових будинків, школу та дитячу лікарню. Потужність такого екологічно безпечного генератора – 71 кВт електричної та 116 кВт теплової енергії, яку він виробляє у процесі охолодження двигуна.

Зараз проектно-монтажні роботи зі встановлення таких генераторів тривають ще на чотирьох котельнях у різних районах Харкова.

Проект реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

Як повідомляв Харків Times, в Індустріальному районі Харкова котельня генерує тепло незалежно від того є електрика в мережі чи немає. Реконструйована за проектом Світового банку котельня може працювати автономно від генератора.