СБУ встановила двох зрадників, які здавали ворогу воїнів АТО на Ізюмщині

Правоохоронці встановили особи двох зрадників, причетних до викрадання українських патріотів в Ізюмському району Харківської області. Викрадених за навідкою негідників українців російські окупанти жорстоко катували.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За оперативною інформацією зрадниками виявилися 46-річний та 60-річний мешканці Ізюмщини.

“Під час окупації Ізюмського району вони обидва ініціативно налагодили зв’язок з представником російської приватної військової компанії. Цей рашистський найманець, крім здійснення збройного протистояння підрозділам ЗСУ, організовував “полювання” на місцевих мешканців окупованих районів, які допомагали Силам оборони України.”, – розповів Владислав Абдула.

Слідство встановило, що зрадники “зливали” рашистам адреси проживання місцевих жителів, що потенційно могли входити до руху опору. Серед них – колишні учасники антитерористичної операції на сході нашої держави.

За їхньою “наводкою” загарбники вдиралися до помешкань українських патріотів та викрадали їх. Після цього тримали їх зв’язаними у земляній ямі з мішками на голові.

До потерпілих застосовували жорстокі тортури і погрожували вбивством.

Рашистів, які вчиняли ці воєнні злочини, вже затримано. За скоєне їм присудили довготривалі терміни позбавлення волі.

Напередодні деокупації зрадники втекли з Ізюмщини і наразі переховуються на непідконтрольних територіях. Санкція статті передбачає покарання у вигляді караються позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, в одному з населених пунктів Харківської області спецпризначенці СБУ ліквідували дві групи диверсантів російської приватної військової компанії «вагнер». Одного диверсанта під час штурму вбили, ще чотирьох, в тому числі командира ДРГ взяли в полон.

Слідчі встановили, що чотири російські диверсанти, взяті в полон в Харківській області, катували воїнів АТО. Рашисти тримали українців в ямі без води та їжі, били, погрожували вбивством.

Суд виніс вирок чотирьом російським окупантам, які у Харківської області катували воїнів АТО. Під час судового засідання рашисти просили вибачення у всього українського народу.