Суд виніс вирок чотирьом окупантам, які катували воїнів АТО на Харківщині

Фото: Харківська обласна прокуратура

Суд виніс вирок чотирьом російським окупантам, які на базі відпочинку «Світло шахтаря» на території Борівської громади Харківської області катували трьох АТОвців. Під час судового засідання рашисти просили вибачення у всього українського народу.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

У військових злочинах звинувачувались двоє найманців приватної військової компанії «Редут» та двоє військовослужбовців 16-ої окремої бригади спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ.

Прокурори в суді довели, що обвинувачені катували трьох україніців на початку вересня цього року під час окупації смт Борова Ізюмського району. Дані про українських військових їм передавав співробітник ФСБ РФ.

“Кожного з учасників АТО окупанти піддавали жорстоким тортурам. Російські найманці надягали на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішок на голову. Після цього вони викрадали їх та утримували в ямі на базі відпочинку «Світло шахтаря». Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках.”, – розповіли подробиці в прокуратурі.

За інформацією слідства, після катувань та нелюдських тортур російські солдати відпустили потерпілих.

Всі четверо російських військових повністю визнали провину та розкаялися. У судовому засіданні вони також додали, що просять вибачення у всього українського народу.

23 грудня Котелевський районний суд Полтавської області задовольнив у повному обсязі клопотання обласної прокуратури та призначив російським військовослужбовцям покарання у виді 11 років позбавлення волі.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Як повідомляв Харків Times, в одному з населених пунктів Харківської області спецпризначенці СБУ ліквідували дві групи диверсантів російської приватної військової компанії «вагнер». Одного диверсанта під час штурму вбили, ще чотирьох, в тому числі командира ДРГ взяли в полон.

Слідчі встановили, що чотири російські диверсанти, взяті в полон в Харківській області, катували воїнів АТО. Рашисти тримали українців в ямі без води та їжі, били, погрожували вбивством.

На початку грудня слідство відносно чотирьох рашистів, які на базі відпочинку «Світло шахтаря» на території Борівської громади Харківської області катували трьох АТОвців, було завершено, і справу передали до суду.

Фото: Харківська обласна прокуратура