СБУ ліквідувала дві групи вагнерівців у Харківській області (відео)

В одному з населених пунктів Харківської області спецпризначенці СБУ ліквідували дві групи диверсантів російської приватної військової компанії «вагнер». Одного диверсанта під час штурму вбили, ще чотирьох, в тому числі командира ДРГ взяли в полон.

Про це Харків Times повідомили у СБУ області.

Місце дислокації вагнерівців українські воїни встановили за допомогою аеророзвідки. Ворог був озброєний автоматами Калашнікова, РПГ, гранатами, але це йому не допомогло. Спецпризначенці оточили базу вагнерівців та провели блискавичний штурм, під час якого серед українців не було жодних втрат.

“У ворога: один – 200-й, ще чотирьох – захоплено в полон. Серед них командир ДРГ, який вже передає СБУ важливу розвідінформацію, в тому числі – про влаштовані окупантами катівні українців”, – розповіли в СБУ.

Взятий в полон командир ДРГ підд час допиту намагався приховати завдання группи. Він розповів, що їм було поставлено задачу – вести спостереження.

“Задача была на дороге, когда вы на штурм пошли, наблюдать. И все. Сказали утром придут силы, сдерживать. И все. Ждали своих. Свои не пришли. Вы пошли вперед. Мы остались в тылу”, – розповів полонений.

Але СБУ встановила, що насправді ця група займалась катуванням українців.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області ЗСУ нанесли серйозні втрати окупантам з приватних воєнних компаній. Окремі підрозділи нараховують понад 40 відсотків важкопораненими та вбитими.