Росіяни з “Градів” влучили у лікарню та автівку медиків у Куп’янську

Фото: ДСНС

У неділю, 30 квітня російські окупанти знов тероризували вогнем мирне населення та цивільну інфраструктуру. Внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено приватні будинки, медичний заклад та знищено автомобіль медиків.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, під ворожим вогнем знов опинилися Куп’янськ, Вовчанськ, Стрілеча, Ветеринарне, Дворічна, Лиман Перший та інші прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області.

“У Куп’янську внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ “Град” пошкоджено будівлі медичного закладу, знищено службовий автомобіль медиків. Також пошкоджено щонайменше 14 приватних домоволодінь та п’ятиповерховий житловий будинок.”, – розповів Синєгубов.

Удар по лікувальному закладу рашисти нанесли 30 квітня о 6:46. Внаслідок обстрілу на території закладу загорівся гараж, повідомили у ДСНС області. За півгодини рятувальники загасили цю пожежу.

У с. Богуславка Ізюмського району ворожим обстрілом пошкоджено приватний будинок та господарчу споруду.

За інформацією ХОВА, мирні мешканці внаслідок обстрілів 30 квітня не постраждали.

Піротехніки ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 19 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, 29 квітня росіяни обстріляли у Харківській області 17 вже неодноразово обстріляних населених пунктів. Це – все ті ж села Червона Зоря, Гоптівка, Красне, Тернова, Вовчанські Хутори, Нестерне, Строївка, Кам’янка, Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Лиман Перший, Кислівка, Берестове, Западне, селище Дворічна та місто Вовчанськ.