Довічне покарання загрожує підозрюваному у держзраді голові Балаклійського райсуду

Фото: 368.media

У Харкові за держзраду судитимуть голову Балаклійського районного суду Харківської області. У квітні минулого року він виїхав з Балакліі до окупованого міста Куп’янськ, де і почав будувати собі «кар‘єру» при російських загарбниках.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі встановили, що обвинувачений добровільно обійняв посаду «и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения» у так званій «ВГА Харьковской области».

“На новій посаді зрадник надавав людям юридичні консультації щодо законодавства рф, а також схиляв їх перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою.”, – розповіли в прокуратурі.

Після деокупації Куп’янська суддя-зрадник втік до рф. Його оголошено у розшук.

За інформацією Офісу генпрокурора, йдеться про 42-річного Володимира Купіна. Він уродженець селища Приколотне у Великобурлуцькій громаді, раніше не був судимим.

Суддею Балаклійського районного суду Харківської області Купін став 18 травня 2012 року. На загальних зборах суддів Балаклійського райсуду 10 листопада 2021 року його обрали головою.

Обвинуваченого судитимуть заочно за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Купін – другий керівник районних судів у Харківській області, якого судитимуть за державну зраду під час війни.

Раніше про підозру у держзраді було оголошено голові Вовчанського районного суду Харківської області Ірині Уханьовій, яка схиляла колег до співпраці з окупантами.

Як повідомляв  Харків Times, до суду направлено обвинувальний акт щодо очільниці Вовчанського районного суду Харківської області Ірини Уханьової за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).