Голові Вовчанського райсуду, яка перейшла на бік окупантів, повідомили про підозру

Фото з відкритих джерел

Голові Вовчанського районного суду Харківської області заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу генпрокурора.

За даними слідства, суддя вступила у змову з окупантами, які захопили м. Вовчанськ Чугуївського району, та сприяла в утворенні так званого судового органу рф.

“За домовленістю з окупантами підозрювана провела загальні збори суддів та працівників апарату Вовчанського районного суду Харківської області, під час яких, використовуючи власний авторитет голови суду, схиляла присутніх співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації. Також вона закликала обійняти посади суддів та працівників апарату в незаконному «судовому органі РФ».”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

Під час проведення зборів голова суду також підкреслила, що від представників окупаційної влади можна буде отримати 10 тис рублів. За її словами, це грошова допомога за здійснення правосуддя в умовах війни. Крім того, підозрювана зазначила, що російські військові готові співпрацювати та надавати допомогу у функціонуванні «судового органу РФ» та не несуть жодної загрози.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі другого слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – другий оперативний віділ ТУ ДБР у м. Полтаві та Управління СБУ в Харківській області.

Згідно даних з відкритих джерел, до початку збройної агресії Вовчанський районний суд очолювала Ірина Уханьова.

Як повідомляв  Харків Times, 44-річному мешканцю міста Вовчанськ Дмитру Чигринову, який перейшов на бік окупантів і допомогав їм облаштуватися у рідному місті, заочно повідомили про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).