У Харкові п’ять чоловіків оселилися в чужій квартирі і зберігали там зброю (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські Харкова затримали п’ятьох місцевих мешканців, які незаконно поселилися в чужій квартирі. Під час обшуку в “віджатому” житлі  оперативники вилучили військову форму, боєприпаси та наркотики.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції Харківської області.

Незнайомців у військовій формі у квартирі виявив власник житла, який деякий час був відсутній у місті.  З приводу непроханих гостів 11 травня о 12:50 чоловік звернувся до відділу поліції № 2 Харківського РУП. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили осіб, що мешкали в чужій квартирі. Ними виявилися мешканці Харкова віком від 33 до 39 років.

“Під час огляду помешкання правоохоронці виявили боєприпаси, набої та ящик з сухою розсипчастою речовиною рослинного походження. Також в помешканні знаходилась військова форма, бронежилети та пластини до них, шоломи, тактичне обладнання.”, – розповіли в поліції.

За даним фактом слідчим відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статей передбачає до 7 років позбавлення волі.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. Встановлюється мета зберігання боєприпасів та форменого одягу.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці встановили та затримали мародера, який вкрав 800 тисяч гривень у різній валюті у жінки, що загинула внаслідок підриву.