У Харківській області через ворожі обстріли горіли трактор та ангар

Фото: ДСНС

За добу з 11 по 12 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили п’ять пожеж, спричинених російськими обстрілами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

У Харкові через ворожі снаряди пожеж не було, тільки в області. Горіло в Богодухівському, Ізюмському, Лозівському та Харківському районах.

Так, о 10:52 в результаті потрапляння ворожого обстрілу, зайнявся трактор у полі за межами с. Новий Мерчик Богодухівського району.

“В результаті події постраждав водій-механізатор. Бригадою медиків його було госпіталізовано до лікувального закладу. На місці події працювали підрозділи ДСНС та о 12:21 ліквідували пожежу.”, – розповіли рятувальники.

У селі Краснопавлівка Лозівського району через ворожий обстріл загорівся ангар та загинув чоловік, особу якого встановлюють. Російський снаряд влучив в будівлю о 15:58. Коли рятувальники приїхали на місце події, площа пожежі склала близько 50 кв.м. Вогонь вдалось ліквідувати о 17:24.

Загалом за добу рятувальники здійснили 36 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 27, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 5, пожеж, що сталися з інших причин — 22;
  • 6 раз для проведення аварійно-рятувальних робіт,
  • 3 — для надання допомоги населенню.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 49 залучень для знешкодження ворожих боєприпасів, ліквідовано 20 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв  Харків Times, 11 травня, російський снаряд перебив газопровід високого тиску діаметром 500 мм в Харківському районі області. Без газу залишилися 17,5 тис. домоволодінь у дев’яти населених пунктах: місті Люботин, селищах Новий Високий, Покотилівка, Коротич, Рай-Оленівка, селі Березівка, а також у садових товариствах «Бор», «Універсал» та «Шасі».