Дев’ять населених пунктів Харківського району залишилися без газу внаслідок російського обстрілу

Фото: kharkivoda.gov.ua

Ввечері вчора, 11 травня, російський снаряд перебив газопровід високого тиску діаметром 500 мм в Харківському районі області. Без газу залишилися 17,5 тис. домоволодінь у дев’яти населених пунктах: місті Люботин, селищах Новий Високий, Покотилівка, Коротич, Рай-Оленівка, селі Березівка, а також у садових товариствах «Бор», «Універсал» та «Шасі».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

«Фахівці АТ «Харківгаз» наразі роблять усе можливе для найшвидшого відновлення газопостачання. Враховуючи значний обсяг ремонтних робіт, відновлення може зайняти кілька днів», йдеться у повідомленні.

Як повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов, минула доба в Харкові пройшла порівняно тихо, ворог не завдавав ударів по самому місту. Однак від обстрілів потерпають населені пункти області. Російські загарбники обстріляли з РСЗО селище Мала Данилівка. Вранці сьогодні, 12 травня, російські війська завдали ракетного удару по місту Дергачі – одна людина загинула, троє були поранені.

Синєгубов також зазначив, що не припиняється робота з відновлення критичної інфраструктури області. Нещодавно запустили газопостачання у семи селах Борівської громади. Тривають роботи з відновлення газопостачання в районах Харкова та селах області, що постраждали від ворожих обстрілів.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, фахівці АТ «Харківміськгаз» проводять ремонтні роботи на підземному газопроводі високого тиску, який було пошкоджено внаслідок ворожого обстрілу, плануємий термін завершення ремонтів – сьогодні, 12 травня.