У Харкові закрили ще два кладовища

Фото: city.kharkov.ua

6 квітня у Харкові закрили для відвідування міські кладовища №15 (пров. Дубініна) та №16 (вул. Сьомої Гвардійської Армії). Таке рішення було ухвалене на підставі рекомендацій ГУ ДСНС України в Харківській області, оскільки територія цих кладовищ перебувала під ракетно-артилерійськими обстрілами, і є ймовірність наявності там вибухонебезпечних предметів.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

“Вхід на цвинтарі стане можливим тільки після повного обстеження їхньої території та знешкодження мін, ракет, снарядів, що не розірвалися.”, – йдеться в повідомленні.

В мерії нагадали, що під забороною також залишається і вхід на міський цвинтар №17 (вул. Курочкіна Гора, 1), де є високий ризик дистанційного мінування.

Харків’янам радять напередодні та під час великодніх свят і поминальних днів уникати відвідування інших міських цвинтарів та меморіалів, бо є ризик ракетних та артилерійських ударів рашистів по місцям скупчення людей.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області, значна частина якої звільнена від російських загарбників, Великдень 2023 року буде відзначатися з обмеженнями. Зокрема, через високий рівень мінної небезпеки буде закрито для відвідувань низку кладовищ.

У Харківській міській раді повідомили, що через мінну небезпеку заборонили відвідувати два кладовища.