Мер Харкова повідомив, коли у місті відключать опалення

Фото: из открытых источников

У Харкові через теплу погоду вирішили достроково завершити опалювальний сезон 2022-2023 р. Теплоносій припинять поставляти з 6 квітня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського міського голови Ігоря Терехова.

“Погода дозволяє завершити найважчий опалювальний сезон раніше 15 квітня. Відповідне розпорядження вже підписане, і відзавтра «Харківські теплові мережі» припинять подавати тепло у ваші домівки. Відключення тепла раніше запланованого терміну дасть змогу зекономити ресурси під час війни.”, – повідомив очільник міста

Він також подякував захисникам міста і комунальникам, які прикладали надзусилля, щоб в оселях містян було тепло. Через російські обстріли систему опалення доводилося перезапускати з нуля 8 разів.

Очільник міста також запевнив, що відразу після відключення тепловики почнуть готуватися до наступної зими.

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, протягом трьох найближчих діб із 6 до 9 квітня денна температура повітря в Харківській області коливатиметься від 9 до 15 градусів тепла. Вночі стовпчик термометра опуститься до позначок 4-9 градусів тепла.

Як повідомляв Харків Times, 29 березня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження про завершення опалювального сезону.

Протягом останнього тижня березня, з 24 по 31, у Харківської області за рішенням місцевої влади у чотирьох громадах завершено опалювальний сезон 2022-20223 р.