Синєгубов підписав розпорядження про завершення опалювального сезону

У Харківській області завершується опалювальний сезон 2022-2023 р. Опалення почнуть вимикати, коли середня добова температура повітря протягом трьох днів перевищуватиме +8 градусів.

Про це  Харків Times дізнався з розпорядження голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова “Про закінчення опалювального сезону”.

“Рекомендувати військовим адміністраціям населених пунктів, органам місцевого самоврядування прийняти рішення про закінчення опалювального періоду 2022/23р з урахуванням кліматичних умов згідно з будівельними нормами та правилами, … державними санітарними нормами та правилами, не раніше ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме 8°C.”, – йдеться в розпорядженні.

АТ “Харківміськгаз” та оператору газорозподільної системи “Харківгаз” рекомендовано забезпечити своєчасне відключення газових опалювальних приладів.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника начальника обласної військової адміністрації Михайла Харнама.

Згідно з інформацією синоптичних сайтів, найближчі три доби 30, 31 березня та 1 квітня  в Харкові та області температура повітря вночі коливатиметься від 0 до +4°C, вдень – від + 5°C до + 9°C. Тож добова температура не перевищить +8°C.

Як повідомляв Харків Times, Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, коли у місті завершиться опалювальний сезон 2022-20223 р.