Коли у Харкові відключать опалення – роз’яснення міськради

Фото: Харківська міська рада

У Харкові не дивлячись на війну та вісім перезапусків системи опалення не планують достроково припиняти опалювальний сезон.

Про це Харків Times довідався з коментаря Харківського міського голови Ігоря Терехова в ефірі національного марафону “Єдині новини”.

Однак, щоб зменшити витрати містян та КП «Харківські теплові мережі», в місті скорочують теплопостачання.

За словами очільника міста, повністю опалювальний сезон закінчать тоді, коли температура повітря триматиметься на рівні понад вісім градусів тепла протягом трьох діб.

«Будемо поступово скорочувати теплопостачання у місті. Зовсім припинити сезон поки неможливо, бо є певні побоювання щодо прогнозу погоди. В оселях харків’ян має бути тепло», – наголосив мер Харкова.

Згідно даних Укргідрометцентру, сьогодні вдень температура повітря у Харкові складала 14 градусів тепла. За інформацією українських синоптиків, найближчі три доби в Україні зберігатиметься доволі тепла та відносно суха погода.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня у котельнях КП «Харківські теплові мережі» почали знижувати температуру теплоносія. Такі заходи вживають через потепління на вулиці і заради економії газу.

 

ор