Зеленський передав меру Харкова почесну відзнаку «Місто-герой України» (відео)

Фото: president.gov.ua

22 березня Президент України Володимир Зеленський відвідав місто Харків з неанонсованим візитом. Під час візиту голова держави передав Харківському міському голові Ігорю Терехову почесну відзнаку «Місто-герой України».

Про це Харків Times довідався з повідомлення прес-служби Офісу Президента.

“Хочу подякувати місту Харкову. Це справді місто-герой. Завдяки його мешканцям це прекрасне місто боронить нашу незалежність пліч-о-пліч із іншими містами нашої держави”, – сказав Президент.

Він також вручив державні нагороди військовим, які відзначилися під час оборони Харківської області від російських загарбників. Захисники були нагороджені орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, орденами Данила Галицького та «За мужність» ІІІ ступеня.

«Для мене честь нагородити й подякувати кожному з вас за перемогу, яку ви несете щоденно, за незалежність, яку ви забезпечуєте, і за суверенітет, який захищаєте. За майбутнє, яке ви даруєте спільно з усіма воїнами. Бережіть себе, рідних та близьких!» – сказав Глава держави.

Також під час візиту президент взяв участь в нараді  щодо ситуації на Харківщині. Під час наради було розглянуто питання про  відновлення деокупованих територій регіону, облаштування фортифікаційних споруд, відбудови інфраструктури та надання допомоги постраждалим жителям.

Володимир Зеленський заслухав доповідь військового командування про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОУВ «Харків».

Президент також обговорив із представниками енергетичної галузі питання забезпечення всіх населених пунктів Харківщини електроенергією.

Нагадаємо, указом Президента України Володимира Зеленського №111/2022 від 7 березня Харкову присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой України».

Як повідомляв Харків Times, 29 травня Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку у Харківську область. Голова держави відвідав передові позиції українських військових, вручив нагороди захисникам та захисницям, та відвідав один з найбільш постраждалих через російські обстріли район м. Харкова – Північну Салтівку.

29 травня, приїхавши до Харкова з робочою поїздкою, Президент України Володимир Зеленський зняв з посади начальника Управляння Служби безпеки України у Харківській області Романа Дудіна.