Зеленський у Харкові нагородив героїв, відвідав зруйновану ХОДА та Північну Салтівку (фото та відео)

Фото: Володимир Зеленський/Facebook

29 травня Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку у Харківську область. Голова держави відвідав передові позиції українських військових, вручив нагороди захисникам та захисницям, та відвідав один з найбільш постраждалих через російські обстріли район м. Харкова – Північну Салтівку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу Президента України.

Під час поїздки Володимир Зеленський ознайомився з оперативною обстановкою в зоні відповідальності підрозділів. Президент України вручив військовослужбовцям державні нагороди та цінні подарунки й поспілкувався із захисниками України.

«Хочу подякувати кожному з вас за службу. Ви ризикуєте своїм життям заради всіх нас і нашої держави. Дякую вам за захист незалежності України. Бережіть себе!» – сказав Президент.

Через ворожі обстріли у Харкові та області зруйновані 2 229 будинків. 220 з них повністю зруйновані 1 879 – частково. Володимир Зеленський оглянув зруйновану російською ракетою будівлю Харківської обласної адміністрації. Внаслідок удару, який рашисти нанесли 1 березня, загинуло 28 людей. Останню загиблу дівчину знайшли під завалами через місяць.

По дорозі з центра міста на многостраждальну Північну Салтівку кортеж голови держави проїхав повз розбиту колону росгвардії. На одній зі згорілих машин, де можна ще розгледити рашистський символ Z, українські військові залишили напис: “Чіта, з любов’ю від ЗСУ!”.

Російські снаряди, за попередніми підрахунками, залишили без житла 15 тисяч мешканців Салтівки. Такі данні повідомив під час візиту Президента Зеленського голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Також Володимир Зеленський провів у Харкові робочу народу, під час якої йшла мова про шляхи фінансування на вдновлення зрунованого війною житла, та об’єктів інфраструктури.