Солдат-кулеметник з Первомайського загинув у боях поблизу Нью-Йорка

23 березня 2023 року у боях з російськими окупантами загинув 33-річний військовий Максим Кушко з міста Первомайський Харківської області.

Про це Харків Times довідався з повідомлення мера Первомайського Миколи Бакшеєва.

“Ппоблизу населеного пункту Нью-Йорк Донецької області загинув солдат-кулеметник 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти, захисник нашої громади – Максим Романович Кушко.”, – повідомив очільник міста.

За інформацією міськради, Максим Кушко народився 30 жовтня 1989 року в місті Первомайський. Закінчив місцеву загальноосвітню школу №4. Після школи вступив до Ліпкуватівського аграрного коледжу, де здобув освіту фельдшера ветеринарної медицини. Після працював у відділенні Нової Пошти в Первомайській громаді.

Одразу після повномасштабного вторгнення російських загарбників, 3 березня 2022 року, вступив до лав Збройних Сил України.

У Героя залишились мати Ірина Вікторівна, та неповнолітній син Ренат.

Поховають Героя у рідному місті 28 березня. Цивільна панахида відбудеться на центральній площі біля ПК «Хімік» о 12:00.

Як повідомляв Харків Times, 6 березня у Бахмуті загинув 35-річний мешканець Первомайського Олександр Канівцев, командир мотопіхотного відділення.

15 березня у м. Первомайський Харківської області прощаються з 26-річним військовослужбовцем Національної гвардії Віталієм Сторожевим, який помер від ран, отриманих в боях за Бахмут.