Поліцейській-зрадниці з Дворічної загрожує довічне позбавлення волі

Фото: Володимир Тимошко/Facebook

У Харкові за держзраду судитимуть колишню поліцейську з смт Дворічна Куп’янського району. Після окупації селища вона зрадила присязі і добровільно пішла працювати на окупантів. Влаштовуючись на “роботу” до рашистів передала їм інформацію про відомих їй ветеранів АТО.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, на початок широкомасштабного вторгнення рф жінка обіймала посаду дільничного офіцера поліції і вирішила продовжити будувати свою кар‘єру, але вже при окупаційному режиму.

“Жінка обійняла посаду «и. о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области». Під час прийому на «роботу» вона власноруч написала пояснення, у якому зазначила перелік відомих їй громадян України, які проходили службу у зоні АТО та працівників Служби безпеки України.”, – розповіли в прокуратурі.

Згодом вона зайняла посаду “участкового уполномоченного полиции группы участковых уполномоченных полиции Пункта полиции № 1”, який знаходився у Дворічній.

Зрадниця особисто здійснювала приймання та відпрацювання заяв і повідомлень про події. Щомісячно вона отримувала заробітну плату в розмірі 50 тисяч російських рублів.

Наприкінці липня колаборантці навіть видали «службове посвідчення» строком на один рік. На фото “документа”, яке оприлюднив начальник Управління ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, видно, що “посвідчення” видано Тетяні Новіковій. Строк дії цього “документу” окупанти необачливо встановили на один рік. Але на такий період зрадниці воно не знадобилось. У листопаді 2022 року правоохоронці затримали її в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

Наразі жінка перебуває під вартою. Її судитимуть за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі на строк п‘ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Справу розглядатимуть у Ленінському районного суду м. Харкова.

Як повідомляв  Харків Times, у Дворічній правоохоронці затримали колишню поліцейську, яка добровільно співпрацювала з загарбниками, а після деокупації – ховалася по підвалах.