В окупованому Ізюмі російський майор через ревнощі застрелив жінку

Фото: Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці встановили особу російського окупанта, який в захопленому місті Ізюм через ревнощі застрелив 36-річну мирну мешканку.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, рашист застрелив беззахисну жінку на очах у свідків 2 червня 2022 року. До цього, протягом травня, декілька російських військових залицялись до нещасної. Однак жінка ніяк не реагувала на їх «компліменти». Тому рашисти  вирішили вигадати історії про те, що заберуть її до рф задля «кращого життя».

2 червня жінка підійшла до штабу російських військовослужбовців: саме у цьому місці був WI-FI. Вона хотіла зателефонувати своєму брату з Івано-Франківської області.

“Зі штабу вийшов російський військовий, який ревнував жінку до інших, при цьому маючи дружину у рф. Проте в той день ревнощі перейшли всі межі: він вистрілив жінці прямо у груди. Від пострілу потерпіла померла.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідство встановило, що жінку застрелив заступник командира батальйону по озброєнню військової частини 62892, військовослужбовцю 245-ого гвардійського мотострілкового полку ЗС РФ. Окупанту заочно повідомили про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

За інформацією начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, підозрюваного звати Олександр, йому 39 років. Під час скоєння вбивства рашист був п’яний.

“Другого червня, вдень, Марія підійшла до штабу росіян – там був Wi-Fi, який їх був необхідний для зв’язку з родичами. Зі штабу вийшов п’яний майор Олександр, один з тих, хто ревнував Марію. Він вистрілив Марії у груди прямо посеред дня, при цьому були свідки. Жінка померла одразу на місці.”, – розповів Сергій Болвінов.

За скоєне майору-вбивці загрожує від 10 до 15 років ув’язнення, або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, слідчі СБУ встановили особу армійця рф, який під час окупації Куп’янського району застрелив фермера. А після вбивства цивільного, намагаючись приховати сліди свого злочину, розчленував тіло, та підпалив.