Суд заарештував бухгалтерку Вовчанської міськради за співпрацю з окупантами

Фото: Харківська обласна прокуратура

Суд відправив під варту 46-річну мешканку м. Вовчанськ, яка в окупаційній адміністрації займалась фінансовою та кадровою діяльністю. Жінку підозрюють у колабораціонізмі.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, жінка добровільно погодилась на пропозицію керівника окупаційної адміністрації стати «начальником отдела бухгалтерского учета и отчетности Военно-гражданской администрации Волчанского района Харьковской области».

“На цій «посаді» колаборантка перевіряла фінансові документи та підписувала їх, готувала усі документи фінансового характеру відповідно до російських форм та зразків. Також вона постійно намагалась залучати місцевих жителів до лав псевдоустанови. Жінка особисто займалась підбором кадрів, які мали забезпечувати діяльність новоствореного незаконного органу.”, – розповів Владислав Абдула.

За інформацією прокуратури області, до широкомасштабної війни пособниця ворогів обіймала посаду заступниці начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Вовчанської міської ради. Після захоплення міста вона «перевзулась» і добровільно співпрацювала з ворогами. За роботу в окупаційній адміністрації щомісячно одержувала «зарплату» у російських рублях. Правоохоронці викрили та затримали її під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та можливістю конфіскації майна.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, суд виніс вирок 44-річній жінці, яка очолювала окупаційну адміністрацію в селищі Савинці Ізюмського району Харківської області.