У Харкові сьогодні запускають тролейбуси, завтра – трамваї

Фото: Харків Times

Ввечері сьогодні, 15 березня, на вулиці Харкова знову вийдуть міські тролейбуси. Трамваї повернуться у місто завтра, ймовірно вранці. Харківські енергетики створили умови для відновлення руху електротранспорту.

Про це Харків Times повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

«Сьогодні ввечері запускаємо рух тролейбусів. Вже завтра на вулиці Харкова повернеться і трамвай. Цілодобово комунальники спільно з енергетиками працювали над відновленням наземного електротранспорту. Дякую їм за це!», – написав Терехов у Telegram.

Дещо раніше речник «Харківобленерго» Володимир Скичко повідомив, що технічні можливості для подачі електроенергії міському електротранспорту вже є.

«В результаті проведених заходів з ремонту енергетичного обладнання  після ракетного обстрілу 9 березня, а також стабілізації напруги в розподільчих мережах м. Харкова  створені технічні можливості для подачі електроенергії КП «Міськелектротранспорт» та відновлення руху трамваїв і тролейбусів. Дякуємо харків‘янам за розуміння!», – зазначив Скичко.

На жаль, наразі міськрада не дала відповіді на питання, чи всі тролейбусні маршрути сьогодні почнуть розвозити пасажирів та о котрій годині завтра трамваї вийдуть на лінії.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 9 березня, близько 03:50, рашистські покидьки знову завдали масованого ракетного удару по Харкову та Харківщині. Цілили по критичній інфраструктурі. Всього було випущено близько 15 ракет. В місті зникла електрика.

Станом на ранок 11 березня, через три доби після масованої ракетної атаки окупантів по Харкову, в місті мають електрику 100% абонентів. Електротранспорт у Харкові не працює. Пасажирів розвозять близько сотні безплатних муніципальних автобусів.

Харківський метрополітен відновив перевезення пасажирів після блекауту, спричиненого російською ракетною атакою, у неділю, 12 березня.