У Харкові відновили електропостачання, але транспорт працює за схемою блекауту

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Станом на ранок 11 березня, через три доби після масованої ракетної атаки окупантів по Харкову, в місті мають електрику 100% абонентів. В області ситуація складніша – без електроенергії залишаються 15 тис. споживачів у Вовчанську, Старому Салтові та Слатиному.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації  Олега Синєгубова.

“Енергетики області продовжують працювати над відновленням енергосистеми, що отримала пошкодження через масовані російські обстріли. Сьогодні вночі було заживлено 100% абонентів м. Харків. Тривають роботи над відновленням руху міського електротранспорту.”, – повідомив Олег Синєгубов.

У суботу, 11 березня електротранспорт у Харкові не працює, повідомили Харків Times у Харківській міськраді. На маршрути вийшли 100 муніципальних автобусів.

“За проїзд у них платити не потрібно. У випадку, якщо водії вимагають кошти, необхідно негайно повідомити про це за тел.: (099) 444-28-88.”, – наголосили у міськраді.

Як повідомляв Харків Times, після ракетного удару по енергетичній інфраструктурі Харкова, який росіяни нанесли близько 4:00 ранку 9 березня, в місті немає електрики, води й тепла, не працюють наземний електротранспорт і метро.

На ранок 10 березня, за словами Синєгубова, в Харкові без електропостачання залишалися 470 тисяч мешканців. Енергетики заживили критичну інфраструктуру міста.