Харків вже звикло обстріляли ракетами С-300 з бєлгородчини

Ілюстративне фото: dnepr.express

Харків та Харківську область, як ми вже звикли, вчергове обстріляли ракетами С-300 з території Бєлгородської області рф.

Про це Харків Times повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Цієї ночі ворог завдав масованого ракетного удару по Харкову та Харківській області. Попередньо, зафіксовано щонайменше 15 прильотів ракет С-300. Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури. Крім того, в м. Харків пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури», – заявив Синєгубов.

Він також повідомив, що у селищі Пісочин російська ракета влучила на подвір’я приватного будинку, пошкоджені кілька житлових будинків, поранення отримали дві літні жінки – 71 та 74 років.

Інша ракета в тому ж Пісочині втрапила у болото. А от у селищі Слобожанське Чугуївського району російська С-300 пошкодила такий надважливий стратегічний об’єкт, як теплиці овочевої фабрики.

За словами мера міста Ігоря Терехова, у Харкові наразі немає електрики. Об’єкти критичної інфраструктури та медичні заклади міста працюють на електрогенераторах.

«Внаслідок обстрілів було вражено та пошкоджено критичну інфраструктуру, я маю на увазі ТЕЦ, трансформаторні підстанції, які зараз пошкоджені. Наразі немає напруги в усьому місті, тому ми перейшли по об’єктах критичної інфраструктури, медичних установах на генератори, працюємо на генераторах. Усі комунальні служби працюють, ми вивозимо сміття. Що стосується торгових центрів, магазинів, аптек, то вони перейшли на генератори. Те саме стосується АЗС», – зазначив Терехов.

Він повідомив, що наразі у місті працюють над відновленням теплопостачання. Воду містянам поки що розвозять водовозними машинами, їх планується «встановити в усіх районах, щоб люди могли користуватися».

За його обережними прогнозами, подачу електрики вдасться поновити «у більш-менш стислий час».

«Наші енергетики разом із комунальними службами працюють над відновленням електропостачання. Ми вважаємо, що ситуація складна, але я вважаю, що нам вдасться у більш-менш стислий час відновити електропостачання», – вважає мер.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на сьогодні, 9 березня, російські покидьки вдалися до чергової масованої ракетної атаки на об’єкти критичної інфраструктури України. По Харкову та Харківщині вдарили близько 15 ракет. В місті відсутні світло, вода й тепло. Не працюють метро та наземний електротранспорт. Харківщина – серед трьох найбільше постраждалих від удару областей країни.