Рятувальники евакуювали 10 мешканців багатоповерхівки на Холодній горі

Фото: ДСНС Харківської області

Вранці 11 березня рятувальники вивели на свіже повітря 10 осіб з задимленого дев’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Петра Болбочана, 4 у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

За інформацією рятувальників, причиною задимлення стала пожежа, що виникла у квартирі на 3-му поверсі, яка знаходилась в кінці коридору, якнайдалі від евакуаційного виходу.

Повідомлення про загоряння у житловій багатоповерхівці на номер служби “101” надійшло 11 березня о 05:54. На місті події рятувальники встановили, що у кімнаті квартири горять домашні речі та побутова техніка на площі 6 кв.м. Через щільне задимлення їм довелось працювати в апаратах захисту органів дихання.

“З 3-го та вищих поверхів будинку вогнеборці врятували від задухи та отруєння чадним газом 10 осіб. Вони вивели їх на свіже повітря, максимально убезпечивши від впливу продуктів горіння за допомогою підручних засобів. Завдяки оперативним діям рятувальників ніхто з мешканців не постраждав.”, – повідомилил у ДСНС.

О 6:16 рятувальники локалізували пожежу і через годину повністю загасили. На місці події працювало 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 20 чоловік особового складу ДСНС.

Причина виникнення пожежі та збитки наразі встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, 5 березня о 04:04 у Харкові, на проспекті Льва Ландау, 3 виникла пожежа у складському приміщенні.