У Харківській області закрили 12 кримінальних проваджень за державну зраду

Фото: topor.od.ua

У Харківській області на підставі ч. 3 статті 111 Кримінального кодексу України було закрито 12 кримінальних проваджень за фактами державної зради. Окрім цього є аналогічні справи, по яким приймається рішення.

Про це Харків Times повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“З 24.02.22 станом на 6 березня за ч.3 ст. 111 всього було закрито 12 кримінальних проваджень.”, – повідомив Дмитро Чубенко.

За його словами, підставами було те що особи отримували завдання від окупаційних військ, але повідомляли про це у правоохоронні органи України і завдання окупантів не виконували.

“Така процедура передбачена Кримінальним кодексом: «ч.3 ст. 111 ККУ – Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання»”, – пояснив Дмитро Чубенко.

Він додав, що всі звільнені від кримінальної відповідальності фігуранти справ про держзраду, не займали ніяких посад в державних органах.

Разом з цим є низка аналогічних справ, по яким ще приймається рішення.

“За зрозумілих причин кількість справ і особи тих по кому ще приймається рішення я розголошувати не буду.”, – заначив Дмитро Чубенко.

Як повідомляв Харків Times, Дергачівський районний суд Харківської області закрив кримінальне провадження проти старости селища Козача Лопань Людмили Вакуленко, яку звинувачували у державній зраді.