Суд відправив у СІЗО чоловіка, який добровільно поселив окупантів у своєму будинку

Ілюстративне фото

Харківський апеляційний суд обрав більш суворий запобіжний захід для підозрюваного у співпраці з окупантами 47-річного мешканця с. Плоске Куп’янського району. Підозрюваного взято під варту в залі суду.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

“Чоловік, який раніше вже мав проблеми із законом, на початку травня 2022 року добровільно надав власне домоволодіння окупантам, де вони і проживали до вересня — до моменту звільнення села від загарбників.”, – розповіли у прокуратурі.

Окрім цього у червні минулого року підозрюваний  “віджав” у свого знайомого ВАЗ і трактор, які рашисти використовували у власних цілях. Негідник разом з декількома озброєними окупантами приїхав до потерпілого і, залякуючи чоловіка, примусив віддати ключі від техніки.

За фактами передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України) було розпочато досудове розслідування, і повідомлено чоловіку про підозру у скоєнні цього злочину.

Київський районний суд міста Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак прокуратура не погодилася з таким рішенням і оскаржила його. Прокурор подав апеляційну скаргу на вказану ухвалу.

Харківський апеляційний суд підтримав позицію сторони обвинувачення, скасував ухвалу суду першої інстанції та виніс нову ухвалу, якою призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Як повідомляв Харків Times, до 12 років позбавлення волі загрожує 41-річному мешканцю смт. Куп’янськ-Вузловий, який добровільно займався військовою логістикою для окупантів.