До 12 років за гратами загрожує залізничнику з Куп’янська-Вузлового за пособництво окупантам

Фото: Владислав Абдула/Facebook

До 12 років позбавлення волі загрожує 41-річному мешканцю смт. Куп’янськ-Вузловий, який  добровільно займався військовою логістикою для окупантів.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, після окупації смт. Куп’янськ-Вузловий чоловік прийняв пропозицію стати керівником бази палива виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск» створеного рашистами так званого підприємства «Купянская железная дорога».

“Обіймаючи керівну посаду він допомагав країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті. За вказівкою рашистів, зловмисник організовував перевезення особового складу, військової техніки та боєприпасів за допомогою залізничного транспорту з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини.”, – повідомив Владислав Абдула.

Зокрема, він контролював зберігання дизельного палива в стаціонарних резервуарах виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск», з тим, щоб ці ресурси використовувалися для заправки військової техніки окупантів та броньованого поїзду.

Крім цього, чоловік організував передачу устаткування та товарно-матеріальних цінностей місцевого підрозділу АТ Укрзалізниці в користування рашистам.

Після деокупації регіону, зловмисник переховувався від правосуддя, однак співробітники спецслужби встановили його місцезнаходження та затримали.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, затримала колаборанта, який допомагав окупантам будувати блокпости та ремонтував їм техніку.