СБУ підозрює у співпраці з ворогом майстра АТ “Укргазвидобування”

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження відносно 45-річного мешканця Куп’янська, який під час окупації міста керував захопленими ворогом українськими АЗС.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

Поплічником російських загарбників виявився майстер управління з переробки газу та газового конденсату АТ “Укргазвидобування”. Після окупації Куп’янська чоловік взявся всіляко допомагати ворогу. Заради цього він за власною ініціативою налагодив тісні відносини з окупаційною адміністрацією та підрозділами окупантів.

У серпні минулого року рашисти передали під його управління чотири автозаправних комплекси на території Куп’янського району, що перебувають у власності українського державного акціонерного товариства “Укргазвидобування”, але були захоплені під час окупації.

“Для контролю за господарською діяльністю цих АЗС, окупанти призначили чоловіка генеральним директором комерційної структури, створеної за законодавством рф, та доручили торгувати паливом невідомого походження.”, – повідомив Владислав Абдула.

Напередодні деокупації колаборант втік з Куп’янська разом з рашистами і наразі переховується на непідконтрольних територіях. Негідника було викрито під час стабілізаційних заходів на звільненій території Харківської області.

Слідчі заочно повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність у формі проведення господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 тис грн) або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

СБУ встановлює місце його перебування.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала колаборанта, який допомагав окупантам будувати блокпости та ремонтував їм техніку.

Фото: Владислав Абдула/Facebook