Довічне покарання загрожує окупаційному очільнику села Веселе

Фото: ДБР

У Харкові за держзраду судитимуть колишнього правоохоронця, який під час окупації села Веселе Харківського району допомагав ворогу утворювати рашистьску адміністрацію, яку згодом й очолив.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, до початку широкомасштабної війни обвинувачений обіймав посаду старшого інспектора відділу організаційного забезпечення управління «Корпусу оперативно–раптової дії» ГУНП в Харківській області.

У березні минулого року він погодився на пропозицію окупантів та добровільно обійняв посаду «главы администрации с. Веселое».

“«Посадовець» видавав довідки місцевим мешканцям, які зареєстровані у інших населених пунктах, а фактично проживали у с. Веселе Харківського району, для можливості їх пересування по території села, а також для проходження перевірки на російських блокпостах.”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, він примушував людей до господарських робіт, прибирання вулиць, розвантаження та видачі гуманітарної допомоги від країни-агресора.

Ще до того, як селище звільнили Збройні сили України, зрадник втік до рф , навіть випередивши окупантів, повідомили у ДБР.

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Зрадника судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, суд виніс вирок 44-річній Катерині Донник, яка очолювала окупаційну адміністрацію в селищі Савинці Ізюмського району Харківської області.