Держреєстратору оголосили про підозру за оборудку з нерухомістю у Харкові на 2,4 млн грн

Ілюстративне фото

Правоохоронці викрили державного реєстратора з Богодухівщини, який незаконно передав приватнику розташовану на Автострадній набережній у Харкові комунальну нерухомість вартістю 2,4 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, державний реєстратор однієї із сільських рад Богодухівського району Харківської області провів незаконну угоду що у жовтні 2019 року. Він зареєстрував за фізичною особою право власності на нежитлові приміщення, розташовані по вул. Автострадна набережна в Харкові, які належать Харківській міській територіальній громаді.

“Реєстрацію права власності підозрюваний провів незаконно — без наявності відповідних правовстановлюючих документів, у тому числі рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність. У результаті незаконних дій держреєстратора з власності Харківської міської територіальної громади неправомірно вибули приміщення вартістю понад 2,4 млн грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі повідомили про підозру державному реєстратору за фактом зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, вчиненого повторно, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові розслідують кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення приватними особами будівлі за адресою Чернишевська, 78, що знаходиться у комунальній власності. Кримінальну справу було відкрито у квітні 2021 року, а в січні 2022 року оперативники провели обшуки у сина колишнього голови Харківської облради Сергія Чернова. У махінаціях з нерухомістю підозрюють нотаріуса.