Через війну Харківській області нанесено збитків приблизно на $18 млрд

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Через повномасштабну військову агресію рф проти України Харківській області нанесено збитків орієнтовно на $18 млрд. Це приблизна цифра, більш точні дані можливо отримати після експертизи.

Про це Харків Times довідався з інтерв’ю голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова виданню “Думка“.

“Ми вже нарахували близько 18 млрд доларів. Але ця цифра умовна, вона досить приблизна. Ця сума, включаючи місто. У нас 18 тисяч наразі зруйнованих або пошкоджених об’єктів. Це і вищі навчальні заклади, будинки, житлова інфраструктура тощо. Щоб порахувати вартість будівництва, потрібно зробити експертизу, потрібно зробити проектно-кошторисну документацію на відновлення, а це досить дорого”, – сказав Синєгубов.

За словами голови Харківської ОВА, 16 лютого під час наради з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем був презентований план швидкого відновлення України.

“Це і житлова інфраструктура, і медична, і освітні напрямки, інші напрямки. Звичайно, усе одразу і на всіх територіях ми зробити не зможемо, тому що в нас ідуть бойові дії. Але до цього будемо вже приступати”, – сказав він.

Синєгубов підкреслив, що велика кількість донорів і партнерів України вже висловили бажання брати участь у відновленні держави.

Як повідомляв Харків Times, через російську агресію Харкову було завдано збитків на $9 млрд.