Через війну Харкову нанесено збитків приблизно на $9 млрд

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Через повномасштабну військову агресію рф проти України Харкову нанесено збитків орієнтовно на $9 млрд. Це не остаточні дані, оскільки наслідки ворожих ударів не завжди можна виявити відразу.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді з посиланням на інтерв’ю мера міста Ігоря Терехова виданню «BBC News Україна».

За його словами, у грошовому вимірі масштаб збитків, завданих місту, становить понад 9 млрд доларів.

«Цифра змінюється, бо будь-який приліт – це десятки, сотні тисяч (збитків). Поки що трохи більше 9 млрд доларів. Але це дуже приблизна сума, і я поясню вам чому. Ось прилетів снаряд, влучив у землю. Начебто навіть руйнувань немає. А там же мережі! Будь-який контакт снарядів з землею – це деформація труб. Сьогодні ти цього не бачиш, а завтра розумієш, що немає частини трубопроводу», – наголосив Ігор Терехов.

Незважаючи на те, що ворог продовжує обстрілювати місто з ракет, у Харкові працюють над відновленням житлового фонду.

«Ми не чекаємо на закінчення війни. Торік 185 будинків реконструювали, відновили. І якщо ви сьогодні приїдете на Північну Салтівку, то побачите, скільки кранів там стоїть, скільки робіт виконується», – зазначив Ігор Терехов.

За його словами, у Харкові тією чи іншою мірою зруйновано понад 4,5 тис. багатоквартирних будинків, з них 500 не підлягають відновленню.

Як повідомляв Харків Timesза півтора місяці російська армія частково або повністю знищила 1716 житлових будинків у Харкові та розбомбила теплиці – такі дані оприлюднив мер міста Ігор Терехов.